FOTOVA

Oppsumering 2022

Oppsummering 2022

Tiden har gått raskt og vi er allerede i 2023. Året 2022 bød på navneskifte, magasinoppslag, utvidet team, ny lærdom og innholdsproduksjon både for oss selv og andre. Ta en titt på oppsummeringen av året her! 

Et utvalg av årets jobber

 

Med fokus på bedriftskunder gjør vi likevel et bredt spekter av fotojobber. I løpet av året har vi fotografert både portretter, produkter, eventer, interiør og fra drone.  Både for nye kunder og faste. Det som er så spesielt med faste kunder er at de nesten føles som kollegaer hver gang vi møtes for flere bilder. 

Noen av kundene vi har jobbet med i år er Grieg Gruppen, Stiegler, Apriil, Folkets Parti, Klinikk Hausken, Grape Design, Krogsveen, Comfort, Studentpakken, Sans og Karabin.

Fokus 2022 - Landstreff med Norges Fotografforbund

I mars 2022 ble endelig årets landstreff for fotografer arrangert igjen! Vi overnattet i Kristiansand Dyrepark hvor vi hadde mange interessante workshop og foredrag i løpet av 3 dager. Det var også premieutdeling for årets Landskonkurranse som endte med 2 bronse og 2 hederlig omtaler for Veronika Stuksrud, og 1 sølv og 1 bronse  på Håkon Rybakken.

Veronika intervjuet i magasinet Fotografi

I årets tredje utgave av magasinet Fotografi kunne vi lese om Veronika Stuksrud sine tanker rundt det å jobbe som fotograf og fremtiden. Intervjuet er også gjengitt på Norges Fotografforbund sin side og kan leses her

Utvidet team

Høsten 2022 ble teamet doblet.  Håkon Rybakken kom inn som ny lærling og Nora Medhaug kom på internship fra Noroff en dag i uken. Håkon har tidligere gått 2 år på fotofagskole,  1 år hos en annen fotograf og skal i sommer gå opp til svenneprøven i fotograffaget. Han har en lidenskap for oppdrag innen mote, film og produktfoto. Nora studerer til daglig Digital Markedsføring på Noroff og har brukt det hun har lært der når hun har vært utplassert hos Fotova.

Oppe fra venstre: Nora Medhaug, June Kristiansen, 
Nede fra venstre: Veronika Stuksrud, Håkon Rybakken

Navneskifte til Fotova

I løpet av høsten har vi jobbet med å utvikle nytt navn, logo, nettside og designprofil og alt ble lansert 1. november 2022.  Fra Fotograf Veronika Stuksrud til Fotova. Ideen bak et slikt navneskifte var at vi skulle fremstå som et team istedenfor at de ansatte skulle være underlegen sjefen.  Det har vært mye planlegging av merkevarebygging og markedsføring rundt dette og alle har hjelpt til. Vi fikk også hjelp utenifra av Martha Rosenlund til å lage mal til nettside, logo og designprofil. 

Helt i begynnelsen av navneskiftet jobbet vi mye med såkalt Brand Awareness. Dette betyr at vi kjørte annonser på både Instagram, Facebook, Youtube og Google hvor hovedmålet var å få vist fram vårt nye navn og logo flest mulig ganger. Logoen ble også plassert i mange av filmene vi la ut på Instagram. Alt dette førte til at vi allerede den første måneden hadde kommet opp på samme antall visninger på den nye nettsiden som på den gamle og følgerne på sosiale medier har økt måned for måned. 

Som en julehilsen blandet med et markedsføringsstunt lagde vi også pepperkaker med logoen vår på og leverte ut til alle vi møtte i desember. Bakpå plasserte vi også et klistremerke med logo og nettside. Årets julehilsen ble tatt godt imot og vi leverte totalt ut ca 60 pakker med pepperkaker.

Ukens lille bedrift

I september begynte vi på en ny fast spalte som het #UkensLilleBedrift. Veronika har lenge ønsket å fremme alle de små bedriftene som gjør Bergen unik og valgte derfor å starte dette fotoprosjektet. Hver mandag introduser vi en ny bedrift med både bilder og ord. Alle bedriftene har under 10 ansatte og finnes bare i Bergen.  Bildene finner dere på både Instagram, Facebook og LinkedIn under hastaggen #UkensLilleBedrift .

Fra et markedsføringsperspektiv har dette prosjektet også bidratt til større nettverk, flere følgere og god rekkevidde. For å spre innleggene best mulig på Instagram har vi lagt til bedriftene som samarbeidspartnere slik at innlegget både publiseres på Fotova sin konto og på bedriftens. Alle likes og kommentarer kommer opp hos begge og seerne ser fort begge bedriftene bak innlegget. Dette er et prosjekt Veronika skal fortsette med i 2023, så tips oss gjerne om bedrifter du kommer over. Husk å følg med hver mandag fremover! 

Kreativ lek og reisefoto av Veronika

Det å bare kose seg med foto er noe Veronika svergrer til for å holde motivasjonen og gleden oppe gjennom hele året. Veronika har tatt med seg kamera, drone og Gopro både til Hawaii og opp i fjellveggen. Da tar Veronika bilder for sin egen del, fordi det er gøy og fordi hun vil bevare minner i bilder. 

I mars var det en smart selger fra Foto.no som lot Veronika prøve et annerledes objektiv som heter Lens Baby. Veronika ble solgt og boblet over av kreativitet. To av bildene tatt med objektivet kan du se under, og Veronika bruker i tillegg objektivet konsekvent på prosjektet Ukens Lille Bedrift. 

Medusa - utstilling av Håkon

Den 15. november åpnet Håkon sin første utstilling. Prosjektet kalte han «Medusa» og var en serie med bilder fra livet under vann. Utstillingen hang på Vågal i tre uker og to av verkene ble solgt. Sjekk ut blogginlegget om medusa her!

MEDUSA - Foto Håkon Rybakken

Ufiltrert - fotoprosjekt av June

I løpet av året har June vært ute i Bergen og Portugal fotografert bilder til et prosjekt hun kaller «Ufiltrert».  Her har hun laget en bildesamling av hverdagslivet. Les mer om Ufiltrert her!