FOTOVA

Svenneprøven til June

Svenneprøven til June

Mandag den 30. januar besto June Kristiansen svenneprøven sin. Etter 2 år i lære her hos oss i Fotova, er hun nå utdannet fagfotograf. June er den første personen som har gått i lære hos Veronika Stuksrud / Fotova, og det er nå stor stas at svennebrevet er i boks. 

Hun fikk 6 oppgaver som skulle utføres på 5 dager. Planleggingen begynte fredagen den 20. januar med å lage tidsplan og en rapport over hva hun forventet å gjøre på de forskjellige fotograferingene. Fotograferingen ble utført mandag og tirsdag, redigering onsdag og torsdag og printing på fredag.

Interiør

Det første hun endte opp med å gjøre mandags morgen var interiør. Hun stylet og ryddet før sensoren kom på besøk en tur for å gå igjennom planen og se hvordan fotograferingen gikk. Kameraet ble satt på stativ og vinkelen ble valgt ut. Etter fotografering begynte redigeringen før neste oppdrag skulle utføres. Det var viktig at fotograferinger ble gjort på de fastsatte tidspunktene så sensoren hadde mulighet til å komme å se på.

Interiør Svenneprøven - Foto June Kristiansen

Eksteriør

Eksteriør var den oppgaven som ikke gikk helt etter planen. Tidspunktet for fotograferingen var egentlig mandag, men grunnet dårlig vær følte June at det ikke var forsvarlig og sende opp dronen. I denne uken var det meldt én finværs dag og det var torsdagen. Først dro June for å ta bildet tidlig på morgenen. Da hun ikke ble helt fornøyd med lyset dro hun tilbake senere samme dag. 

Eksteriør svenneprøve - Foto June Kristiansen

Frioppgave - Produkt

Til fri oppgave ville June gjerne ta et produktbilde. Inspirasjonen til dette bildet fikk hun fra Tiktok hvor hun fant en video der noen brukte melk til fotograferingen. Under fotograferingen ble et gjennomsiktig plastikklokk fylt opp med vann, hvite plater ble satt opp rundt objektet og en softboks plassert ovenfor objektet. Hun fylte deretter opp med litt melk for å skape røyk-effekten.

Fri oppgave - Produkt - Foto June Kristiansen

Portrett

Karen var en av de første hun tenkte på når hun fikk oppgaven om å ta et portrett. June hadde en plan om å bruke mørk bakgrunn og lyse klær for å skape kontrast, og selv om hovedplanen var å gjøre det om til sort/hvitt i etterkant endret hun mening under redigeringen. Fokuset med lyset var å få en rembrandt lyssetting, for å skape litt dybde. Hender kan være en skummel ting å bruke i bilder da de kan lett ta fokuset bort fra ansiktet eller se rare ut. Her ville June utfordre seg selv og bruke hender for å skape mer dynamisk posering.

Portrett Svenneprøven - Foto June Kristiansen

Gruppe

Ideen var å bruke beige bakgrunn med brune eller beige overdeler og svarte bukser. Da hun ikke viste hva klær alle hadde med seg hadde June en plan b hvis fargene ikke passet. Alle hadde også med en hvit overdel for et mer klassisk gruppe bilde. Heldigvis hadde modellene antrekk som passet hverandre. June plasserte mannen foran jentene så han ikke skulle forsvinne i bakgrunnen, og høyeste kvinnen ble plassert i midten for å skape en trekant effekt.

Gruppe svenneprøve - Foto June Kristiansen

Reproduksjon

June fikk et gammelt bilde som hun skulle avfotografere og redigere bort alt av flekker på. Hun satte opp bildet med en kloss og bruke to softbokser i 45 graders vinkel på hver side for å få et jevnt lys. Det meste av redigering skjedde i Photoshop.

Reproduksjon svenneprøven - Foto June Kristiansen

Vi gratulerer June så masse med overstått svenneprøve. Hun skal nå jobbe i Fotova ut april før hun ønsker å dra hjemover til Trondheim. Det har vært en glede å ha deg i bedriften!