FOTOVA

MEDUSA

Den 5. november klokka 18:00 skal Håkon Rybakken ha sin første solo utstilling «MEDUSA» på Vågal i Bergen. Utstillingen vil bli hengene oppe ut november måned.

Fotograf Håkon Rybakken er en av Veronika Stuksruds to lærlinger i Bergen. Håkon er på sitt andre år som lærling, og skal gå opp til svenneprøve som fotograf sommeren 2023. Han er veldig engasjert innen den kommersielle verden som fotograf, og har hatt flere kunder som reklamefotograf.

Utstillingen vil bestå av 5 fotografier, printet på aluminiumsplater. Fotografiene er fra et prosjekt han gjorde i Berlin 2017, og består hovedsaklig av maneter i forskjellige størrelser og fasonger. Håkon gjorde dette prosjektet da han ville prøve å formidle hvor stort og tomt, men samtidig lite og tettpakka havet kan være. Havet dekker 70,8% av jordas overflate, og da kan man tenke seg hvor mye av alt liv på jorda befinner seg i havet.

Navnet «MEDUSA» er ett synonym på «Jellyfish» som oversatt til norsk igjen betyr manet. Medusa er også i henhold til gresk mytologi et monster, en av gorgonene med levende giftige slanger som hår. Håkon valgte navnet «MEDUSA» på sin utstilling med den greske guden i baktankene.

Det vil bli muligheter for å snakke med fotokunstneren selv 5. og 6. november, men ikke se bort ifra at du finner han i lokalet i november

Håkon har lenge hatt en idé om å holde en utstilling, og med økonomisk støtte fra Trafo.no blir denne drømmen virkelig. Trafo er en ordning som støtter kreative kunstnere og musikere, i den form av at kunstneren sender inn en pengesøknad. Etter godkjent søknad, kan man få invilget en sum som vil gå til egne prosjekter. I denne sammenheng er det prosjektet mitt «MEDUSA» som har fått denne søknaden invilget!

Så takk igjen til Trafo for denne muligheten.

Se utstillingen på Vågal i Bergen!