FOTOVA

Fototips til foredragsholdere

Kjære foredragsholdere! Dette innlegget er til deg som skal holde foredrag på en lokasjon hvor fotograf er til stede. Du kan kle deg i dine fineste klær og holde det beste foredraget. Nå skal du få tipsene som hjelper deg i å se best mulig ut på bildene i tillegg!

Hvor bra bilder vi fotografer kan få av foredragsholdere har stor sammenheng med lyset på scenen, hvor du som foredragsholder plasserer deg, bakgrunnen, poseringer og mye mer. La oss gå litt nærmere på hva du kan tenke på.

Klimapartnere - Foto Veronika Stuksrud

Hold deg i lyset

I de fleste tilfellene har lysteknikeren satt sterkest lys på et punkt hvor det er tenkt at du skal stå. Om du ønsker best mulig bilder av deg er det veldig bra om du holder deg innenfor dette området. Dessverre er det flere som velger å stå i skyggen istedenfor i lyset.


Poseringer i forhold til publikum

Det er tre ting angående posering som vil hjelpe deg i å få gode bilder på scenen; Rett deg opp i ryggen, ta pauser i snakkingen og se mest mulig utover salen. Vis med både kroppsholdning og hender at du er engasjert. Står du helt i ro med slapp overkropp og hendene ned langs siden, vil det ikke se veldig bra ut. Hendene dine kan gjerne holdes foran deg da du enkelt kan vise til powerpoint og vise at du er engasjert i emnet du snakker om. Øv på det du skal si slik at du slipper å se så mye ned i notatene dine. Ta gjerne noen pauser hvor du ser utover publikum og smiler, så får vi blinkskuddet med et godt ansiktsutrykk.

 

Bakgrunn og powerpoint

Det er ofte arrangørene som står for hvordan scenen ser ut, men dere som foredragsholdere lager som regel deres egen presentasjon som kommer i bakgrunnen. Tenk gjerne på om det er noe spesielt du ønsker å ha med på bildene, som feks logo, navnet ditt, spesielle grafer eller stikkord. Et bilde av deg og en relevant powerpoint kan lett skape engasjement. Poster du det på sosiale medier i etterkant kan seeren fort ser hva du snakket om og leser videre på bildeteksten.

Håper dere som foredragsholdere har hatt nytte av dette innlegget! Jeg fotograferer gjerne på eventet deres, så ta kontakt på post@fotova.no for en prat.

Lagunen Awards 2022 - Foto Veronika Stuksrud
Lagunen Awards 2022 - Foto Veronika Stuksrud