FOTOVA

Forberedelser til portrettfoto

Å møte opp til fotografering kan være skummelt, hvertfall hvis du ikke føler deg forberedt. Vi i Fotova er her for å gjøre deres opplevelse minnerik og god. Dere skal gå herifra med et smil om munnen og bilder dere er fornøyd med. Her er noen ting du kan gjøre for å være best mulig  forberedt til dagen du skal ta portrettfoto.

Hår og styling

Noen ønsker at håret skal være perfekt, så da kan det være lurt å booke en time hos frisøren. Å fikse håret slik du liker å ha det gjør at du kan føle deg mye freshere på bildene. Men ikke lag en frisyre du aldri ellers går med. Når det kommer til å ha håret bak eller foran skuldrene er det lurt å se seg i speilet å finne ut hva du liker best. Å ha håret bak kan framstiller deg som mer profesjonell mens håret fram kan framstiller deg som mer vennlig. Har du langt hår kan det være smart å ha med en børste på fotograferingen. Et velstelt skjegg er like viktig som velstelt hår, så husk å stell skjegget om du er mann.

Hudpleie og sminke

Å bruke fuktighetskrem på huden er viktig for at den skal fremstå sunn og frisk. Selv om du ikke bruker det til vanlig er det anbefalt å bruke det i noen dager før fotografering. Dette vil hjelpe deg å se mye friskere ut på bildene. Er det kaldt ute er dette spesielt viktig da mange blir litt ekstra tørr i huden på vinteren.  

Å sminke oss gjør at vi føler oss enda mer vakker, så planlegg gjerne litt ekstra tid denne morgenen. Dette er et portrettfoto du ofte har i noen år, så et god tips er å bruke naturlig sminke istedenfor sterke farger som trekker mye oppmerksomhet. Naturlig sminke passer også godt inn på bedriftens nettside som ofte skal se stilren ut. 

Briller

Bruker du briller eller linser? Hvis du bruker briller til daglig er det lurt å kjøpe briller med antirefleks da mange briller ofte får mye gjenskinn fra blitzen. Bruker du linser derimot er dette null problem, så varierer du bruken kan du gjerne velge linser denne dagen. Har du bare ett par med briller som gir mye gjenskinn har vi noen metoder for å få det bort, men det kan resultere i en annerledes posering av fjeset og litt juks i photoshop. 

Klesvalg på portrettfoto

Klær er alltid et stort spørsmål når man skal bli fotografert. «Hva skal jeg ha på meg?» er et ofte stilt spørsmål. Mye henger sammen med fargeprofilen til firmaet og hvem du skal matche på nettsiden. Se hva din bedrift bruker på nettsiden eller høre med markedsansvarlig om dere har en dresskode. Vi anbefaler alltid nøytrale farger og ingen store print på antrekket. De mest brukte fargene er hvit, svart, mørke blå, grønn og lyse blå for å skape et bilde som er behagelig for øyet.  Det anbefales ikke å bruke neon-farger som hot pink, neon grønn og sterk oransje. 

Smil og posering

Her lønner det seg å øve i speilet. Hvordan liker du best å fremstå; med et stort smil om munnen eller som en seriøs type? Noen liker å smile med tennene, mens andre med lukket munn. Her finnes det ingen fasit på hva som er finest på et portrettfoto, men skal du se åpen og vennlig ut er det ofte best å smile. Lukket munn kan fort bli veldig seriøst, men øver du deg på å smile med øynene kan også dette funke bra. Når det kommer til poseringer kan du gjerne snu deg litt fra side til side og se hvordan du liker å ha hodet, armer og bein. Se gjerne videoen vår på Youtube om «Hvordan se bra ut på bilder». 

Da håper vi du er litt mer klar for portrettfoto enn før du leste innlegget 🙂  

G2 Ocean - Portrettfoto - Foto Veronika Stuksrud