FOTOVA

Fokus & Landskonkurransen 2023

FOKUS 2023

Etter 3 flotte dager på Fokus sitter vi i Fotova igjen med masse ny kunnskap og inspirasjon. Fokus er ett årlig arrangement for profesjonelle fotografer over hele landet. Her deltar vi på workshops, foredrag, sofaprat, leverandør-møter og sosiale sammenkomster med andre fotografer.

Årets foredragsholdere besto av fotografene Jeanette Larsen og Cecilie Hatløy, Jarle Nyttingnes, Maria Broström, Natalia Pipkina, Martina Warenfeldt, Mona Moe Machava og mentaltrener Gyrid Beck Solberg med foredraget «Det er meg det kommer an på». Natalia Pipkina holdt også en liten workshop om lysetting med modell på scenen. Dette var veldig lærerikt da vi fikk sett Natalia sine valg av lys og arbeidsprosess. 

Årets leverandører var store og kjente varemerker innen fotografi og print, som kom på stands med det nyeste av det nye innen teknologi som vi fikk prøve og teste ut. Av leverandører møtte vi Canon, Nikon, Lundeby og Foto.no som hadde stands hvor vi fikk teste utstyr og printere. Som litt ekstra morro arrangerte Lundeby en Dart-konkurranse hvor vinneren fikk en printer fra Epson, og Foto.no en loddtrekning om et par med Sony høretelefoner som Veronika fikk gleden av å vinne.

Hvert år stilles det også ut en fotovegg hvor topp 80 bilder fra Landskonkurransen stilles ut, deriblant June sitt bilde «Sanipro bad».

 

Landskonkurransen 2023

Landskonkurransen er også en stor del av Fokus, hvor mange fotografer sitter spente i salen. Dette er en spennende kveld som kan by på masse, og vi gratulerer til Ragne Sigmond som ble kåret til Årets Fotograf i NFF 2023! 

Under Landskonkurransen ble Veronika Stuksrud, Håkon Rybakken og June Kristiansen premiert med totalt 1 bronse, 2 hederlige omtaler og 9 antatte.

Veronika fikk hederlig omtale for bildet «Sophisticated Sorrow» og antatt for «Ulrikken opp», «Via ferrata Åkrafjorden» og «Volcano research».
Håkon fikk antatt omtale for bildene «Argon Forte A4», «A Glimpse of History» og Marshall Action» og «Medusa».
June fikk bronse for bildet «Sanipro Bad», hederlig omtale for «Snødronningen» og antatt for «Mannen i kjelleren» og «Smoking hot».

Landskonkurransen foregår slik at alle fotografer i Norge kan delta med 6 bilder og bildene får poengsum fra 0 – 100. Bildene som får over 70 poeng blir premiert med Antatt, Hederlig omtale, Bronse, Sølv eller Gull. Personen med høyest sammenlagt poengsum blir kåret til Årets Fotograf.

Vi i Fotova er veldig stolte på å få 12 diplomer sammenlagt, og her kan du se våre premierte bilder. 

Veronika Stuksrud

Hederlig omtale for bildet «Sophisticated Sorrow» og antatt for «Via ferrata åkrafjorden», «Volcano research» og «Ulrikken opp«.

Håkon Rybakken

Antatt for bildene «Marshall Action», Argon Forte A4″ og A Glimpse of History» og «Medusa»

June Kristiansen

Bronse for bildet «Sanipro Bad», hederlig omtale for «Snødronningen» og antatt for «Mannen i kjelleren» og «Smoking hot»