FOTOVA

Hvordan sende bilder i god kvalitet​

Irritert over at bilder og filmer får dårlig kvalitet når du sender dem fra en mobil til en annen? Her er våre beste tips for å sende bilder og filmer til andre mobiler i god kvalitet!

Har begge parter iPhone er Airdrop letteste mulighet, men hva når en person har iPhone og den andre Android? Eller begge har Android-telefoner? Vi har testet forskjellige muligheter og her er alternativene. 

AirDrop

Om begge parter har ett apple-produkt, som Mac, iPhone eller iPad er Airdrop det enkleste å bruke. Filene forblir i full kvalitet, og du kan sende så store og så mange filer som mulig. Filene sendt over AirDrop vil også havne direkte under bilder på iPhone. 

SendAnywhere

SendAnywhere er en app som fungere like bra for alle parter. Du kan sende opp til 10GB i en overføring, som kan være alt fra bilder, filmer og dokumenter. Programmet er veldig godt optimalisert for å kunne brukes fra både Web, Android og iOS. SendAnywhere lar deg dele bilder og filmer enkelt og kjapt og er en klar favoritt for sendinger mellom iPhone og Android. 

WeTransfer

WeTransfer er nettsiden flest fotografer bruker for å dele bilder med kundene sine. Med denne nettsiden kan du sende opp til 2GB med gratisversjonen, eller velge å betale 130,-/mnd for å sende 200GB filer. WeTransfer funker best fra data til data, men kan også brukes på mobil om ønskelig. Det negative med WeTransfer er at nedlastningen vil bli lagret som en ZIP-fil, som på iPhone havner under Dokumenter istedenfor Bilder. Bildene kan alltids lagres derfra igjen til Bilder-mappen. 

WhatsApp

WhatsApp er også en mulighet til å sende bilder i god kvalitet til seg selv og andre over chatten hvis god kvalitet er markert i innstillingene. Overføringer har dessverre en grense på maks 64MB per fil. Et annet problem er at man må laste ned bildene enkeltvis, så dette kan ta litt tid om man sender 50+ bilder. I innstillingene kan derimot velge å få alle bildene automatisk lagret på mobilen. 

MERK: Gå igjennom innstillingene i appen, og velg at bilder skal sendes med høyest kvalitet. Denne står på «auto» når man først laster ned appen. Auto vil redusere bildets kvalitet med 70%. Bildene du sender over WhatsApp vil aldri bli 100% full kvalitet, men det er den beste chatte-appen for bilder.

Messenger & Snapchat ødelegger kvaliteten

Dette er to eksempler av programmer man ikke bør benytte seg av om man ønsker å beholde kvaliteten på bildene sine. Messenger og Snapchat har nemlig en tendens til å sende bildene i en dårligere kvalitet enn hva filen originalt var. Messenger har også en maks begrensing på bare 25mb, noe som er veldig lite for større filer.

Hvordan dele bilde

Hva bør jeg egentlig bruke, og til hvilket bruk?

Det kommer veldig ann på hva du skal sende. AirDrop er desidert det beste om begge parter har appleprodukter og man er i nærheten av hverandre. Om filene skal sendes over nettet er SendAnywhere eller WeTransfer det beste alternativet. Er det i en chat-sammenheng er WhatsApp beste løsning.