FOTOVA

Hvordan sende bilder i god kvalitet​

Hvordan sende bilder i god kvalitet

Irritert over at bilder og filmer får dårlig kvalitet når du sender dem fra en mobil til en annen? Her er våre beste tips for å sende bilder og videoer til andre mobiler, i god kvalitet!

Har begge parter iPhone, er AirDrop letteste mulighet. Men hva om en person har iPhone, og den andre Android? Eller begge Android-telefoner? Vi har testet forskjellige muligheter, og her er alternativene vi synes fungerer best.

Mellom Apple-enheter

AirDrop

Om begge parter har et apple-produkt, som Mac, iPhone eller iPad, og er i nærheten av hverandre, er AirDrop det enkleste å bruke. Filene forblir i full kvalitet, og man kan sende så store og så mange filer man vil. Filene sendt over AirDrop vil også havne direkte i kamerarullen på iPhone.

iMessage

iMessage er et godt alternativ til AirDrop, dersom man ikke er i nærheten av hverandre. Dette er standard-meldingstjenesten for Apple-enheter, dersom man er koblet på nett. Man kan sende så mange bilder og videoer man vil, uten at filene mister noe av kvaliteten. I tillegg kan man laste ned alt til kamerarullen på en gang. En ekstra fordel er at man kan sende meldinger samtidig som man deler filene.

Delte album

I bilder-appen kan man dele albumer med andre iOS-brukere. Dette er en fin løsning dersom man ønsker å dele veldig mange bilder og videoer med flere folk. Her har alle som er med i albumet mulighet til å legge til flere bilder, trykke en tommel opp, og kommentere på enkeltbilder.

Mellom Android-enheter

Android Nærdeling

Har begge parter derimot Android-telefon, er Nærdeling det beste alternativet for å dele filer effektivt. I likhet med AirDrop, kan man sende så mange filer man måtte ønske, og uansett hvor store filene er, forblir kvaliteten den samme. Også her havner filene direkte i kamerarullen. 

Mellom alle enheter

SendAnywhere

SendAnywhere er en app som fungerer like bra for alle parter. Du kan sende opp til 10GB i en overføring, som kan være alt fra bilder, filmer og dokumenter. Programmet er veldig godt optimalisert for å kunne brukes fra både Web, Android og iOS. SendAnywhere lar deg dele bilder og filmer enkelt og kjapt, og er en klar favoritt for sendinger mellom iPhone og Android.

WeTransfer

WeTransfer er nettsiden flest fotografer bruker for å dele bilder med kundene sine. Med denne nettsiden kan du sende opp til 2GB med gratisversjonen, eller velge å betale 130,-/mnd for å sende 200GB filer. WeTransfer er beregnet for desktop, men kan også brukes på mobil om ønskelig. Det negative med WeTransfer er at nedlastningen vil bli lagret som en ZIP-fil, som på iPhone havner under Dokumenter istedenfor Bilder. Bildene kan alltids lagres derfra igjen til kamerarullen.

Google Foto

Denne bildelagringstjenesten lar deg dele mange bilder og videoer på en gang, på en ryddig og oversiktlig måte. Kanskje skal alle de 200 bildene fra hytteturen deles med hele familien? Da er Google Foto et passende alternativ. Her kan man lage albumer hvor man kan invitere andre med en lenke, eller direkte invitere andre Google-kontoer.

WhatsApp

WhatsApp er også en mulighet til å sende bilder i god kvalitet, til seg selv eller andre i chat dersom god kvalitet er markert i innstillingene. Overføringer har dessverre en grense på maks 64MB per fil. Et annet problem er at man må laste ned bildene enkeltvis, så dette kan ta litt tid om man sender 50+ bilder. I innstillingene kan man derimot velge å få alle bildene automatisk lagret på mobilen. 

MERK: Gå igjennom innstillingene i appen, og velg at bilder skal sendes med høyest kvalitet. Denne står på «auto» når man først laster ned appen. Auto vil redusere bildets kvalitet med 70%. Bildene du sender over WhatsApp vil aldri bli 100% full kvalitet, men det er den beste chatte-appen for bildedeling.

Messenger & Snapchat ødelegger kvaliteten

Dette er to eksempler på programmer man ikke bør benytte seg av, om man ønsker å beholde kvaliteten på bildene sine. Messenger og Snapchat har nemlig en tendens til å sende bildene i en dårligere kvalitet enn hva filen originalt var. Messenger har også en maks begrensing på bare 25mb, noe som er veldig lite for større filer.

Hvordan dele bilde

Hva bør jeg egentlig bruke, og til hvilket bruk?

Det kommer veldig an på hva du skal sende. AirDrop og Nærdeling er desidert det beste om man har samme operativsystem, og er i nærheten av hverandre. Om filene skal sendes over nett, er SendAnywhere, WeTransfer eller Google Foto det beste alternativet. Er det i en chat-sammenheng, er iMessage og WhatsApp beste løsning.