FOTOVA

Vinner av Årets Reportasje-bilde 2021

På mandag kveld var det online premieutdeling for Landskonkurransen i fotografi, og gleden var stor da de kåret bildet til Veronika Stuksrud «Brevandring til Galdhøpiggen» til Årets reportasje-bilde.

Landskonkurransen er årets største konkurranse for fotografer arrangert av Norges Fotografforbund. Her kåres Årets bilde i en rekke kategorier, i tillegg til at deltakeren med flest poeng totalt sett blir Årets fotograf NFF. Vi har også en lokal Laugskonkurranse i Bergen Fotograflaug hvor Veronika tidligere i år fikk 2. premie. Innlegget kan du lese her.

Brevandring til Galdhøpiggen - Foto Veronika Stuksrud
Brevandring til Galdhøpiggen - Foto Veronika Stuksrud

Fulgte drømmen

For 8 år siden valgte jeg å satse på drømmen og gikk lærling for å ta svennebrevet i fotograffaget. Jeg har jobbet som fotograf siden og er glad for at jeg valgte drømmen. I tillegg til foto er jeg veldig glad i en aktiv livsstil og tar ofte med meg kamera på spennende turer jeg vil forevige. Mobilkamera er også med, men et skikkelig kamera gir en helt annen kvalitet og flere muligheter. – Veronika Stuksrud

To bilder blant Topp 10 i Reportasje

I forkant av premieutdelingen til Landskonkurransen fikk Veronika vite at to av bildene hun hadde tatt på sine turer rundt om i Norge var blant topp 10 i Reportasje-kategorien. Det gjorde at spenningsfaktoren var ekstra høy når de skulle annonsere kategorivinneren. «Gjett om jeg jublet når bildet mitt ble kåret til Årets reportasje-bilde!» forteller Veronika.

I tillegg til Årets reportasjebilde fikk jeg også bronse på det andre bildet jeg hadde blant topp 10 i samme kategori. Bildet jeg fikk bronse på er tatt på en klatretur opp Norges hardeste Via Ferrata; Ragnarok i Loen. Her klatret vi både gjennom små fossefall og dro oss opp vaiere flere hundre meter over bakken.

Via Ferrata Ragnarok i Loen - Foto Veronika Stuksrud
Klatring gjennom fossefall - Foto Veronika Stuksrud

Fin feiring med kollegaer

Vanligvis pleier det å være et stort landstreff i forbindelse med konkurransen, men på grunn av korona ble det online premieutdeling og private sammenkomster istedenfor. Vi var 5 fotografer samlet for å se på premieutdelingen den kvelden; meg, Kristine Ristesund, Christin Eide, Pernille Sommers og Cecilie Bannow. Alle fikk bilder premiert i konkurransen og jeg er så stolt over å få være med en så flink og inspirerende gjeng. De kalles teknisk sett konkurrenter da alle har hvert sitt firma, men jeg liker bedre å kalle dem mine kollegaer. Takk for en fin feiring!

Klikk her for å lese mer om Norges Fotografforbund som blant annet arrangerer Landskonkurransen og møter blant fotografer.