FOTOVA

Prøve Svenneprøve

Jeg, June Kristiansen, har nå jobbet som lærling her hos Veronika i 1 år, og da var det på tide å se hva jeg hadde lært. Når jeg er ferdig med lærling tiden må jeg opp til svenneprøven. Svenneprøven er en prøve over 5 dager hvor jeg skal planlegge, fotografere, redigere og presentere hva jeg har gjort. I forbindelse med at det bare er 1 år igjen lagde Veronika en prøve-svenneprøve for meg fra 24. januar til 5. februar for erfaringen sin skyld. Jeg fikk utdelt 6 fotograferings-oppgaver, og da var det bare å dra ut på jakt etter modeller.

Produkt

Produkt var det første jeg endte opp med å gjøre da jeg kunne gjøre dette når det passet meg. Jeg har en stor interesse for produktfoto så dette var nok den beste oppgaven. Jeg tok meg en tur på Tiktok for inspirasjon og nye ideer. På tiktok kom jeg over en produkt-fotograf hvor han tok ett og ett bilde av alle elementene og satte dem sammen i redigeringen. Dette ville jeg også gjøre! Dette var noe jeg ikke hadde prøvd før, og syntes det var veldig gøy! Definitivt noe jeg vil gjøre mer av.
Mango Pasjon -Foto June Kristiansen
Mango Pasjon -Foto June Kristiansen

Portrett ute

Utebilder med blitz er noe jeg egentlig har gjort veldig lite av. Hadde flaks og fikk en dag hvor det skulle være oppholds noen timer, så da sprang jeg ut og fikk med meg kompisen min. Vi endte opp mellom de fantastiske bryggehusene i Bergen by. Bildene ble enda kulere enn jeg forventet, og da var prosjekt 2 av 6 i boks.
Mannen i kjelleren - Foto June Kristiansen
Mannen i kjelleren -Foto June Kristiansen

Portrett i studio

Jeg er veldig heldig og bor i et kollektiv med 6 fantastiske jenter som alltid stiller opp. Ingrid ble gjerne med til studioet for å hjelpe meg med å fullføre oppgaven. Hun sa hun sjeldent stod foran kameraet da det var litt ukomfortabelt, men ble fort komfortabel. Fikk dette stilige bildet! Når jeg ser på det tenker jeg bare på Kings and Queens av Ava Max, og har derfor kalt bildet «How a real queen behaves».
How a real queen behaves -Foto June Kristiansen

Familie

Første hinderet i veien og ikke den siste. Første familie jeg booket til fotografering fikk dessverre covid, og da var det bare å hive seg rundt og finne ny gruppe. Heldigvis finnes Facebook og jeg fant raskt en familie som stilte opp. For en fantastisk og morsom familie! Jeg må si jeg var nervøs, men at det gikk veldig bra likevel.
Familie -Foto June Kristiansen

Par

Hva er bedre enn å oppsøke familie du aldri har møtt? For 1 år siden flyttet jeg til Bergen og fikk vite jeg har noe familie her. Til denne fotograferingen kom tremenningen min og kjæresten hans en tur til studioet for par-fotografering. De var veldig søte sammen og jeg gleder meg til å se de igjen.
Par -Foto June Kristiansen

Barn

Barn var siste oppgave på listen. Første dato for fotografering ble igjen utsatt på grunn av sykdom, men fikk fotografert dem til slutt. Jeg bestemte meg at jeg ville redigere det mer som fine art bilde. Når jeg søkte opp barnebilder til inspirasjon kom mange Fine Art-bilder opp, og jeg ble veldig inspirert til å prøve dette selv. Så her er mitt forsøk på Fine Art for første gang.
Barn -Foto June Kristiansen
Etter dette føler jeg meg ekstremt klar for svenneprøven på nyåret 2023! Jeg har fått prøvd nye ting og møt nye fantastiske folk gjennom denne opplevelsen. Håper på meget godt bestått i begynnelsen av neste år. Vanligvis er interiør og eksteriør med som oppgaver på svenneprøven også, men det ble droppet denne gangen på grunn av mye erfaring fra tidligere.