FOTOVA

Husk dette før en
boligfotografering

Gode boligbilder spiller en stor rolle i salgsprosessen. Et innbydende hjem som tydelig viser hvilke muligheter det er for nye beboere vil øke antall interessenter, og kanskje får du til og med solgt den til en bedre pris. Når det er sagt, er det ikke alltid like lett å vite hvordan man skal gjøre hjemmet sitt klart før en boligfotografering. Derfor har vi skrevet en huskeliste til deg.

Rydding og renhold

Det aller første steget er naturlig nok å rydde og vaske hele boligen. Mange velger å stue bort rot til andre rom underveis i fotograferingen, og dette anbefales ikke om fotograferingen skal være så effektiv som mulig. I tillegg vil vi som fotograferer fokusere mer på det vi gjør best, i stedet for å se etter om alt rotet er ryddet bort.

En annen ting som kan være greit å huske på, er å fjerne unødvendige og personlige gjenstander. Tenk enkelt og minimalistisk. 

Til slutt vil vi anbefale å vaske vinduer og skinnende overflater. Selv om man ikke ser merkene og støvet i skyggen, synes det godt med en gang solen skinner på det.

Møblering og styling

Som nevnt ovenfor, vil vi anbefale å tenke minimalistisk og stilrent når det kommer til styling av boligen. Man skal ikke nødvendigvis fjerne all personlighet og sjarm i hjemmet, men gjerne sett vannkokeren i skapet i stedet for å la den stå på kjøkkenbenken. Interessentene vil gjerne se potensialet til boligen og hvor deres møbler kan plasseres – ikke distraheres av unødvendige ting. 

Noe annet vi fotografer elsker å se, er når friske blomster eller frukt har blitt satt frem. Dette er med på å skape liv og farger i rommet, og er noe vi synes er fint å eksperimentere kreativt med når vi tar bilder.

Om det er ønskelig, kan du booke boligstylist gjennom eiendomsmegleren din. Boligstylister er  eksperter på møblering og styling, og du kan da være sikker på at boligen er på sitt beste under fotografering og visning. De har som regel et helt eget øye for hvilke møbler som fremmer et rom best mulig, og hva som ser fint ut på bilder. 

Belysning

Ønsker du bilder som fremstiller boligen din som romslig og lys? Da er naturlig lys din beste venn. Ikke steng naturlig lys ute med persienner eller gardiner. Når det gjelder kunstig belysning, anbefaler vi kun å la små nattbordslamper og lyslenker være påskrudd. De store taklysene etterlater ofte gule skjær på tak og vegger som vi helst vil slippe å fjerne i etterbehandlingen. De små lysene kan i midlertid skape et varmt og innbydende uttrykk.

Utendørsområder

Før du sier deg ferdig med klargjøring før boligfotograferingen, ta en kikk i hagen eller på terrassen. Et velstelt uteområde kan gjøre underverker for førsteinntrykket og øke boligens tiltrekningskraft betydelig. 

Start med å klippe gresset og fjerne løv, kvister og annet rusk som kan ha samlet seg. Dette gir et ryddig utseende. 

Deretter kan du sette frem hagemøbler, utedekorasjonene og friske bær og limonade for følelsen sin del. Et pent uteområde er ofte veldig attraktivt i salgsannonsen.

Siste forberedelser du kan gjøre på fotodagen er å fjerne oppvask, rette på puter og tørke av flater. Kommuniser med fotografen om du har spesielle ønsker eller fokusområder. Følger du punktene vi har listet opp, kan du være sikker på at bildene blir bra. 

Har du ikke funnet en eiendomsmegler enda? Se oversikten her

Kontakt oss her om du ønsker oss som din boligfotograf. 
Lykke til med fotograferingen og boligsalg!